Berghuis transport
Bulktransporten
Berghuis Transport verzorgt veel transporten van
Opslag en distributie
Wij beschikken over een ruime loods voor opslag en de
Kooiaap transport
Zelf lossen met behulp van een meeneemheftruckDe
Afvalcontainers
Wij verhuren afvalcontainers aan particulieren en
Agrarische transport
Vervoer van losgestorte landbouwproducten Berghuis BV
Over Berghuis Transport

Jan Berghuis is in 1927 begonnen met een lijndienst van Den Andel naar Groningen, dit gebeurde al per vrachtauto. Na 2 jaar verhuisde het bedrijf naar Rolde waar het tot 1989 gevestigd was. Ten tijde van de tweede wereldoorlog werd de auto gevorderd, maar de lijndienst bleef doorgaan, zij het nu met paard en wagen.

Na de oorlog groeide het bedrijf langzaam door naar 3 auto's. In 1956, na het overlijden van Berghuis Sr., kreeg zijn vrouw de aandelen van het bedrijf. Mevrouw Berghuis zette het bedrijf voort in een afgeslankte vorm. In 1957 kwam zoon Piet in het bedrijf te werken, in 1962 kwam ook de tweede zoon en huidig algemeen directeur, T. Berghuis, in het bedrijf. Het bedrijf  heeft een gestage groei doorgemaakt en is in 1989 verhuisd naar Assen, naar een grote locatie met een opslagruimte van 2600 m² .

Sinds medio 2000 is er begonnen met vervoer van afval en het verhuren van afvalcontainers. De zoons Jan, Henk en Matthijs zijn ook werkzaam in het bedrijf en maken deel uit van de directie. Momenteel heeft Berghuis Transport BV ongeveer 30 medewerkers en verzorgt veel transporten en diensten voor een grote agrarische coöperatie, maar ook voor andere opdrachtgevers in het noorden van het land.